FOTO: U Gradačcu održan 2. memorijalni košarkaški turnir Zemir Bahić
08/02/2015

zemir-memorijal2

Čovjek je bogat onoliko koliko uspomena nosi u sebi, u naše uspomene se 26.09.2013. uselio naš prijatelj i klupski kolega, Zemir Bahić … ovim riječima Negrina M.Halilovića, je počeo drugi po redu memorijalni košarkaški turnir, posvećen prerano preminulom Zemiru Bahiću, našem sugrađaninu.

zemir

Zemir Bahić, FOTO ARHIV: GRADACAC.ORG

Turnir, koji je trajao nekih sat i pol vremena je imao svečani karater, baš kako to i priliči onome kome je poklonjen, a naglašeno je da je to za našeg Zemira i za sve mlade živote koji su prerano otišli na put bez povratka.

Na ovom košarkaškom turniru su učestovale ekipe košarkaša u kolicima, gradačačkog košarkaškog podmlatka i ekipa nekadašnjih Zemirovih drugova iz kluba.

Posebnu ljepotu večerašnjoj manifestaciji su dali umilni glasovi učenika Gimnazije Gradačac: Azre Isić i Medihe Klopić, koje su čitale stihove slijepog pjesnika Rolanda Butkovića kao i glasovi učenika VII -b OŠ“Ivan Goran Kovačić“: Anić Laure, Mašič Alme, Brkić Zinedina, Fitozović Emine i Skenderović Semira. Stihove su govorili i Zemirovi drugovi: Nihada Rabić i Negrin M.Halilović. Scenarij i organizaciju turnira svesrdno su pomogli Barišić Zorica i Čobo Azur.

Zemirov otac, Mirza Bahić, se zahvaljuje svim sugrađanima, koji su svojim dolaskom podržali ovaj memorijalni turnir, da se na simboličan način prisjetimo onih koji više nisu medju nama.

Prof. Bahić se takodje zahvalio i brojinim donatorima koji su pomogli realizaciju ovog košarkaškog turnira. U znak sjećanja na našeg sugradjanina Zemira Bahića podjeljene su i majice sa njegovim likom a svim učesnicima turnira prigodna uvjerenja i zahvalnice.

Tekst pripremila: Zorica Barišić

Comments are closed.