Učenici iz Zelinje Donje kod Gradačca, obradovali svoje vršnjake u Maglaju
30/12/2014

IMAG0860 (Medium)

Ove godine, osim porodičnog druženja, darivanja i drugih oblika uživanja s najmilijima, učenici JU OŠ „ Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja, opština Gradačac ovaj period praznika su iskoristili da nauče ponešto o davanju. Biti velikodušan, suosjećajan i pomagati drugima nešto je što bi trebali raditi tokom cijele godine, ali najčešće o spomenutim vrlinama i postupcima razmišljamo upravo u ovom periodu praznika.

Naime, učenici Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” iz Zelinje Donje, opština Gradačac pripremili su novogodišnje pakete za učenike sa područja pogođenih poplavama i klizištima.

Ideja je bila da se paketima obraduju djeca sa ugroženih područja općine Maglaj.

Samu akciju je inicirao radio Kameleon iz Tuzle uz pomoć Prosvjetno pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona .

Akcija je izuzetno uspješno realizovana te je prikupljeno oko 50 paketa sa školskim priborom, slatkišima, hranom, odjećom i drugim poklonima.

“U petak, 26.12. 2014. godine, nastavnici naše škole Hodžić Asim i Sadiković Admir, su posjetili općinu Maglaj te uručili paketiće učenicima Prve osnovne škole, Osnovne škole „Maglaj“ te učenicima područne škole „Bočinja“. Iskreno se nadamo da smo uspjeli u svojoj misiji te da će im ovi naši paketići bar malo uljepšati novogodišnje praznike”, navode iz Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” .

(gradacac.org)

 

Comments are closed.