FOTO: U Gradačcu održana Skupština Bosansko-hercegovačke tiplerske unije
08/12/2014

U nedjelju, 30.11.2014. godine u Gradačcu je održana godišnja izvještajna skupština BHTU. Na skupštini se okupilo 50-tak članova BHTU, gostiju iz regiona kao i ostalih ljubitelja golubova dugo – letača Engleskih tiplera.

6

Bilo je veliko zadovoljstvo i čast vidjeti toliko majstora ovog plemenitog sporta na jednom mjestu među kojima su bili članovi sportskog tiplerskog saveza Vojvodine, koji su u posljednih nekoliko godina u samom svjetskom vrhu sa rezultatima, kao i gosti iz Kroacija tiplerske udruge iz Hrvatske.

„Da sve protekne na visokom nivou potrudili su se članovi tiplerskog kluba „Zmaj“ Gradačac, koji se takmiče u okviru BHTU i sa svojim rezultatima su u vrhu ovog sporta u BiH. Od ovogodišnjih zapaženih rezultata ističemo rezultate Elvedina Muratovića – Nineta, dva prva mjesta, jedno drugo, kao i titula ukupnog pobjednika BiH za 2014. godinu. Rezultat Hajrudina Alatovića – Kelija, jedno prvo i jedno četvrto mjesto, rezultat Ermina Omerčića, jedno treće i jedno šesto mjesto, rezultat Edina Džinovića, jedno šesto i jedno sedmo mjesto. Ovdje se moraju spomenuti i ostale članovi kluba od kojih se bolji rezultati očekuju u 2015. godini, a to su Sivić Hasan–Prikaza, Nihad Alatović, Bahrudin Suljić, Nedžad Mustafić, Vedad Zrnić i Hazim Tokić.

Za realizaciju ovako važnog sportskog i kulturnog događaja za naš grad na podršci se moramo zahvaliti prije svega Općini Gradačac kao i privrednim subjektima i iz našeg grada“navodi se u izvještaju kojeg potpisuju Elvedin Muratović, Predsjednik Sportskog tiplerskog kluba „Zmaj“ Gradačac i Omerčić Ermin, sekretar.

1

(gradacac.org)

Comments are closed.